Algemeen

Bowlingvereniging Almere (BVA) is nog een jonge vereniging (opgericht in de zomer van 2012), maar de leden spelen in een van de mooiste bowlinghuizen van Nederland, met maar liefst 24 volautomatische banen die vrijwel geen storingen kennen.

BVA  heeft ongeveer 100 leden die wekelijks in de verschillende leagues (competities) bowlen. BVA is aangesloten bij de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) en speelt conform de regels van de NBF.

We zijn een ambitieuze vereniging en we hebben tot doel om op termijn de grootste, gezelligste en leukste vereniging van Nederland te worden.  Maar ook op dit moment hebben we onze leden al heel wat te bieden.

Het seizoen en de competities

Een speelseizoen loopt van begin september tot en met eind mei.
Zo hebben we diverse leagues (competities).

  • Dinsdag avond van 18.30 uur tot 20.00 uur JEUGD-league.
  • Dinsdag avond van 20.00 uur tot 22.00 uur TRIO-league.
  • Woensdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur DUO-league.
  • Woensdagavond van 21.00 uur tot 22.30 uur DUO-league.
  • Zaterdag middag van 13.00 uur tot 14.00 uur JEUGD-league.
  • Zaterdag middag van 13.00 uur tot 14.00 uur is er mogelijkheid om te trainen. Dit kan op eigen gelegenheid of onder leiding van een BVA-NBF trainer.

De wedstrijden worden gespeeld op handicapbasis. Dit handicap systeem geeft – afhankelijk van het gemiddelde – bonuspunten aan de minder hoog scorende speler. Hierdoor wordt het mogelijk om spelers en/of teams van verschillend niveau tegen elkaar te laten spelen. Ook beginnende spelers en teams kunnen door middel van dit systeem ook in de prijzen vallen.

De huisleague wordt gespeeld in het moderne bowlingcentrum Almere aan de Trekweg 31, 1338 GA te Almere.
In alle leagues en teams spelen bowlers van verschillende leeftijden, dames en heren en van beginnende tot gevorderde spelers.

Naast de leagues worden ook verschillende (interne) toernooien, trainingen, gezellige avonden, enzovoorts georganiseerd.

Heeft u interesse om bij ons aan te sluiten als lid? Vul dan ons formulier in!

Reacties zijn gesloten.