Verenigingskampioenschappen 2018

logo bowlingVerenigingskampioenschappen 

                        2018     

Op dinsdag 6 en woensdag 7 februari 2018 spelen we de voorronde van de jaarlijkse verenigingskampioenschappen (VK). Wie wordt de kampioen bij de dames en wie bij de heren? De kampioen (dame en heer) is diegene die de hoogste pinfall in de voorronde plus finale binnen haar of zijn klasse heeft behaald.

Toernooireglement

  • De VK word gespeeld volgens de regels van het NBF sportreglement en op scratch basis. Deelname aan deze kampioenschappen staat open voor alle leden van de bowlingvereniging Almere, dubbelleden mogen dus ook deelnemen.
  • De indeling in klassen geschied op basis van het NBF pas gemiddelde 2017-2018, dus niet op het league gemiddelde. Als er geen gemiddelde op de pas is vermeld, dan zal worden uitgegaan van het gemiddelde in de huisleague over minimaal 36 gespeelde games. Is er geen huisleague gemiddelde, dan wordt de speler ingedeeld in de hoogste klasse. Re-entry is niet toegestaan.
  • Er worden twee series voorronde gespeeld op 6 en 7 februari 2018. De best presterende spelers per klasse uit de voorronde gaan naar de finale. De finales worden gespeeld op zondag 11 februari 2017, aanvang 11:00 uur. Er zijn in totaal 24 finaleplaatsen . Per klasse zijn standaard drie finaleplaatsen beschikbaar (voor zover deelnemers) en de overgebleven finaleplaatsen worden naar rato verdeeld en is afhankelijk van het aantal inschrijvingen.
  • De Verenigingskampioenen overall, zij die zowel bij de dames als de heren de hoogste score over het gehele event hebben behaald, verplichten zich de Bowling Vereniging Almere te vertegenwoordigen op de dag der kampioenen. Wordt hier niet aan voldaan volgt er voor 2 jaar uitsluiting van deelname aan de verenigingskampioenschappen.
  • Na aanmelding is er een betalingsverplichting naar de vereniging. Alleen met gegronde reden kan er tot 4 februari 2018 23:59 worden afgemeld.
  • De organisatie behoudt zich het recht voor het toernooi bij een lager deelnemersaantal dan 21 het evenement af te lasten

Klasse-indeling
De verenigingskampioenschappen senioren worden gespeeld in twee klassen A/B en C/D. De klasse-indeling is echter verschillend voor dames en de heren.

Dames                                                 Heren

A klasse: 175 en hoger                         A Klasse: 190 en hoger

B Klasse: 160 tot 174.99                      B Klasse: 175 tot 189.99

C Klasse: 145 tot 159.99                      C Klasse: 160 tot 174.99

D Klasse:        tot 144.99                      D klasse: tot 159.99

Series
Er zijn twee series voorronde, op dinsdag 6 februari en op woensdag 7 februari. Beide vangen aan om
20.00 uur. Zorg dat je een half uur van te voren aanwezig bent, we beginnen stipt op tijd.

Speelwijze
U speelt 6 games voorronde met 2 spelers op een baan gespeeld, volgens Europees systeem. Na elke game wordt er van baan gewisseld binnen een banenpaar en na twee games wordt er van banenpaar gewisseld zoals zal worden aangegeven op het score formulier. Het scoreformulier wordt uitgereikt voorafgaand aan de start van de serie. De baanindeling zal plaats vinden door loting, waarbij zoveel mogelijk spelers uit dezelfde klasse bij elkaar zullen worden geplaatst.

Om voor plaatsing voor de Dag der Kampioenen in aanmerking te komen bedraagt het minimum aantal te spelen games in totaal 10.

Finale
Het aantal finalisten per klasse zal worden bepaald na de sluiting van de inschrijvingstermijn. Per klasse gaan er minimaal 3 spelers over naar de finale. De scores uit de voorronde worden meegenomen. We spelen met twee spelers op een baan.
De finale wordt gespeeld op:

C & D klasse Dames & Heren, jeugd en pupillen.

10,30 uur aanwezig & 11.00 uur starten 

A & B klasse Dames & Heren

11,30 uur aanwezig & 12.00 uur starten.

Kosten
De kosten voor de voorronde bedragen € 22,50 per speler. Dit bedrag kan tot een week voor aanvang voldaan worden via bankoverschrijving op rekeningnummer: NL21INGB0007107608 o.v.v. VK 2018 of anders voorafgaand aan de serie waarin u speelt.  De kosten voor de finale bedragen € 12,50. Inschrijven voor de voorronde verplicht u, in geval van plaatsing tot het betalen van het inschrijfgeld voor de finale. Aanmelden kan plaats vinden via het inschrijfformulier of via E-Mail wedstrijdzaken@bv-almere.nl.

De jeugdleden betalen € 25,= voor het gehele toernooi en spelen 8 games (5 voorronde, 3 finale)

Sluitingstermijn aanmelding
Let op : de aanmelding sluit op 4 februari 2018  23:59 uur. Aanmeldingen die hierna binnen komen kunnen we helaas niet meer indelen.

Jij doet toch ook mee?!

Print DIT formulier uit en lever deze in bij Jos Homan of Ada Middag!
inschijf vk

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.